گروه علمی: قرنها پیش از این، عطر به عنوان مادهای برای خوشبو کردن محیط در مراسم مذهبی مصریان سوزانده میشد. در آن زمان، استفاده از این مواد خوشبو تنها به آیینها و تشریفات مذهبی اختصاص داشت، اما به تدریج از این مواد برای ساختن پماد جهت تسکین و درمان زخمهای پوستی نیز استفاده شد.یونانیها و رومیها نوشیدنیهای خود را با رز و بنفشه معطر میکردند. اما در هر حال، تقطیر سیستماتیک عطرها در قرون وسطی به وسیلهی دانشمندان مسلمان صورت گرفت. تاجرهای ونیزی ادویهجات و عطرهای جمعآوری شده از کاروانهای آسیایی را به وسیلهی کشتیها و وسایل حمل و نقل آن زمان، در سرتاسر اروپا پخش میکردند.در طول قرن هفدهم، استفاده از بوی خوش و عطر، کاملاً در بین مردم رایج شد. دستکشهای معطر در فرانسه به بازار آمد و در سال ۱۶۵۶ بود که اولین صنف سازندگان عطر تأسیس شد . استفاده از عطر در کشور فرانسه بیش از سایر نقاط جهان به سرعت افزایش پیدا کرد.در قرن ۱۸با ساخت ادکلن (Eau de cologne) انقلابی در صنعت عطرسازی به وقوع پیوست. ادکلن که در آن زمان ترکیبی بود از گیاهان رزماری، نارنج و لیمو، موارد استفادهی فراوانی داشت، از آن جمله میتوان به استفاده از آن برای خوشبو کردن آب حمام، خوشبو کردن نوشیدنیها و شکر، به عنوان شستشودهنده و خوشبوکنندهی دهان، جزئی از مواد سازندهی پمادها و ... اشاره کرد .برای اولین بار در قرن هجدهم در فرانسه عطر به صورت مایعی درون بطریهای شیشهای تزیینی به بازار آمد و کمکم شیشههای عطر بین مردم محبوبیت پیدا کردند.در قرن نوزدهم، انقلاب فرانسه ناخواسته باعث شد تا شور و شوق مردم این کشور برای استفاده از عطر کم شود. اما بعد از گذشت چند سال، مردم مجددآ جرأت پیدا کردند که میل شدیدشان را برای استفاده از کالاهای لوکس، از جمله عطر، ابراز کنند.از آن زمان تا کنون بوهای جدید در شیشههای مخصوص عطر با طرحها و بستهبندیهای متنوع به بازار عرضه میشود. کار با عطر یک حرفهی قدیمی است که نیاز به طبع لطیف و مهارت خاصی دارد.اسانسها بسیار فرارند و از گل، برگ، میوه و علفها و ریشههای گیاهی به دست آمده و در بیشتر موارد از یک قسمت خاص از گیاه به دست میآیند. به عنوان مثال، از گل رز، شکوفههای نارنج، هستهی بادام، برگ آویشن، پوست دارچین، چوب سندل یا سرو و میوهی جوز هندی میتوان نام برد.این روغنها از سرتاسر جهان فراهم میشوند. چوب سندل که بسیار گران نیز هست، از هندوستان، گلهای رز از بلغارستان، آفریقای شمالی و فرانسه و ...، نمونهی محصولات حیوانی نیز مشک (مشک از غدهی کوچکی در نزدیک آهوی مشکزای نر) و بیدستر (بیدستر از ترشحات حیوانی شبیه به خز به دست میآید) هستند.از آن جا که تقاضا برای مصرف عصارهها روز به روز افزایش مییابد، برای همین عطرهای صنعتی به طور روزافزونی جای عطرهای طبیعی را میگیرند.قبل از اینکه یک عطر الکلی در شیشه بستهبندی و به بازار ارائه شود، باید مدتی نگهداری شود و این زمان به خاطر آن است که اگر چربی و یا نوعی از مواد اولیه در عطر وجود داشته باشد، رسوب داده و جدا شود. این زمان دو ماه به طول میانجامد. عطرهای الکلی بهتر است در ظروف شیشهای نگهداری شوند و از ورود هوا و نور در آنها جلوگیری شود.
دانستنیهایی درباره عطر و ادکلن[ پنجشنبه 24 ارديبهشت 1394 ] [ 12:43 ] [ Cindy ]